Scurt indrumar de inginerie civila

15 July, 2010 3:08 pm

Acest scurt indrumar este destinat cercopitecilor cu care am plecerea sa impart aceeasi cladire de birouri in Pipera. Sa trecem, deci, la fapte. Gasiti cel putin o diferenta intre cele doua butoane din imaginea de mai jos:

Raspuns corect: un buton e sus, un buton e jos.
Buuuuun… Acum, intrebare pentru un bonus de 50 de puncte: ce buton trebuie sa actionezi cu copita ca sa mergi in sus?

Cat timp cercopitecii stau pe ganduri si intorc problema pe toate fetele, sa va explic si voua celorlalti ce se intampla:
Aproape in fiecare zi, in cele aprox. 3 interactiuni pe care le am cu liftul de la serviciu, se gaseste cate un(o) CRETIN(a) care sa se afle, de exemplu, la parter, si sa apese pe butonul “JOS”. Nu ma refer aici la oameni ai cavernelor, calatori in timp, agricultori sau vizitatori, ci la oameni care lucreaza de o anumita perioada in cladirea respectiva. Ce se intampla? Urmatoarele:
1. Langa CRETINUL(a) respectiv(a) se aduna si o turma de ovine, iar cu totii se inghesuie in liftul pe al carui display apare o sageata (poate prea subtila?) care arata in JOS.
2. CRETINUL(a) impreuna cu turma de ovine se deplaseaza apoi cu viteza de croaziera a liftului pana la subsol, unde o victima nevinovata (victima nr. 1) a chemat liftul si se trezeste cu o cabina plina cu ovine (+cretin(a)).
3. Ovinele si cretinul(a) nu coboara din lift, singura lor reactie este ca neuronul pleaca de la controlul copitelor si se muta la muschii faciali ca sa actioneze un ranjet a “bai ce prost e liftul asta, hihihihihihihihihi… beeeeehehehe”.
4. Usile de la cabina se inchid din nou, liftul urca inapoi la parter. Aici se deschide pentru victima nr. 2, care l-a chemat corect (cu butonul “SUS”), dar care iar nu se poate urca in lift fiindca e plin de ovine + cretin(a).
5. Ovinele scapa niste mazarici de balegar in lift (bine, pasul asta poate e un pic exagerat, dar ma astept sa se intample any day now), liftul pleaca si ovinele se duc fiecare la grajdul ei.
Victima 1 + victima 2 (persoane pentru simplificare, dar in general grupuri mici) au pierdut timp pretios asteptand ca ovinele si cretinul(a) sa faca o mica tura de put de lift.

Da, aveti un raspuns? Nu, dragilor, gresit. Butonul “SUS”. Mai multa atentie pe viitor. Behehehheheheh…

6 Responses to “Scurt indrumar de inginerie civila”

Mihi wrote a comment on 15 July, 2010

Păi la parter e “jos”, deci vita aflată la parter cheama liftul jos, că doar acolo e şi ea. Vita. Să vină liftul după ea. Deci apasă “jos”.

q.e.d.

Skandalouz wrote a comment on 15 July, 2010

Iar te iei de Gigi, de ai lui behaitori si de gatheringul lor bilunar?

ghimpe wrote a comment on 11 October, 2010

Vezi, daca nu cobori pe scari… Cat despre “colegii” tai de cladire – se distreaza fiecare cum poate, a se citi “cat ii duce capu’ “. 🙂

Robert K wrote a comment on 13 December, 2010

Ha ha ha…n-am mai ras de multicel asa bine….frumos scris….ai talent colega

Amelia wrote a comment on 23 March, 2011

Ai uitat de urangutanii care apasa pe ambele butoane, pe baza urmatoarei teorii: daca vita se afla la etajul 1 si exista doua lifturi, unul care se afla la etajul 3 si unul care se afla la parter, el TREBUIE sa le cheme pe amandoua, apasand ambele butoane, cel din JOS pentru liftul de la parter si cel de SUS pentru liftul de la etajul trei, pentru a oferi astfel posibilitatea lifturilor sa se decida care va veni la etajul 1 sa ridice vita. Ptiu!

Noni wrote a comment on 22 January, 2012

La noi nu este educatia in folosirea prioritara a liftului pe sens de urcare sau coborare, si nici lifturile nu sunt incarcate cu informatii utile celui care le foloseste

Care to comment?

z