Despre workshopul lui Cosmin Gogu

3 May, 2010 7:52 pm

Am fost acum doua saptamani la seminarul si workshopul “Nudul in fotografie – descifrarea volumelor” tinute de Cosmin Gogu la studioul lui si organizate in colaborare cu F64. E primul curs/workshop foto la care particip, dar cu siguranta nu va fi ultimul – va povestesc mai jos cateva din highlight-urile acestei experiente.

In primul rand, am avut ocazia sa cunosc cativa “fellow photographers”, sa ii vad cum lucreaza, sa discutam (mai putin despre fotografie per se, mai mult ne-am pierdut in detalii tehnice de gearlust) si sa schimbam impresii.

L-am cunoscut si pe Cosmin, care a fost un profesor excelent, ne-a instruit atat pe partea tehnica cat si pe partea artistica si de viziune. Am plecat printre altele cu o lista de fotografi care merita urmariti (pentru ca tot Cosmin ne-a zis ca e important sa-ti faci o cultura si sa vezi cat mai multe, dar sa vezi chestii OK, nu porcarii). Pe majoritatea ii stiam (merci à vous, Photo), dar de cativa nu auzisem si o sa-i studiez mai indeaproape.

Am avut ocazia sa lucrez intr-un studio foto adevarat, cu echipament adevarat, cu asistenti, modele si make-up artisti adevarati. Am stat la o cafea/bere/tigara si l-am ascultat pe Cosmin cum ne-a povestit din experienta lui, ne-a invatat ce sa facem (si mai ales ce sa nu facem). In ultima zi, in ciuda diferitelor hopuri organizatorice de pe parcurs, am avut acelasi sentiment ca la terminarea scolii (si ma refer la liceu, nu la facultate, ca acolo a fost cu totul alta poveste) – o melancolie ca it’s over. Cursul si-a meritat pe deplin banii, si va recomand (celor cu pasiuni asemanatoare) sa mergeti la cat mai multe workshop-uri, pe teme sau cu instructori care va intereseaza. As fi vrut sa ajung si la cursul de fotografie food & beverage, dar din pacate am aflat de el dupa ce s-a tinut. Acum o sa stiu sa stau cu ochii pe f64 sa vad ce si cand se mai organizeaza ;))

In incheiere va las cu o selectie de cateva imagini din a doua zi de workshop, cand am facut pe fotografii si ne-am pus in valoare cunostintele acumulate pana atunci 🙂 NSFW, interzis minorilor (cred).

2 Responses to “Despre workshopul lui Cosmin Gogu”

Andrei wrote a comment on 4 May, 2010

Dude… you saw naked chicks… awesome!!!

Dookie wrote a comment on 5 May, 2010

Cred ca ma apuc de fotografie.

Care to comment?

z