Frankfurt part 3

26 February, 2008 3:03 pm

Alte Oper

Die Alte Oper: fosta cladire a operei (cea noua e din otel si sticla). Cu dedicatie pe fatada: DEM WAHREN SCHÖNEN GUTEN (i.e. adevaratului, frumosului, bunului)

Römer

Römer. Centrul istoric al Frankfurtului, primaria, sala de incoronare imperiala, etc. Reconstruit dupa bombardamentul din WW2 (ca majoritatea orasului de fapt)

ECB

EZB, ECB, BCE, Banca Centrala Europeana. Cladirea nu mi se pare cine stie ce, dar the blingbling cu euroiul din fata face toti banii.

Deutsche Bank

Deutsche Bank: in ciuda numelui, nu e banca nationala (la aia, Bundesbank, am fost sa schimb niste marci.. long story :P) E un fel de Banca Romaneasca daca vreti. Only better.

Commerzbank Tower

Turnul Commerzbank, cea mai inalta cladire din Frankfurt. Pozat de pe Main Tower, a doua cladire ca inaltime (si in care ai voie sa urci pe terasa, unlike Commerzbank).

tower

Erm… Ceva tower 🙂 I forget.

Eschenheimer Tor

Eschenheimer Tor, o poarta de intrare in cetate pe vremuri. Un fel de bariera Mosilor. Only better.

Börse

Bursa din Frankfurt. Xetra DAX, ala de pe CNN… Am vrut sa o vizitez dar trebuia sa te programezi cu o zi inainte. Si m-am trezit vineri, si luni dimineata pleca avionul. Sculptura din fata – the bull & the bear, I like.

One Response to “Frankfurt part 3”

Skandalouz wrote a comment on 29 February, 2008

Deci ai schimbat marcile pana la urma :)))

Care to comment?

z