2 carti.

6 December, 2006 2:16 pm

Am fost tagged de zuza, asa ca ma simt dator sa raspund in randurile de mai jos 🙂 Si la final, ca de obicei, sa arunc pisica in curtea altcuiva :))

So.. Trebuie sa scriu de 2 carti care mi-au placut.. aaaaaaa… ooookk…… banuiesc ca nu se pun manualele de fotografie sau informatica 🙂 Si nici revistele banuiesc ca nu intra in categoria “carti”… hm… this is gonna be pretty hard 😀

In primul rand, si fara vreo umbra de indoiala, ar fi vorba de Dune.

...the planet Arrakis, known as Dune...Faptul ca a castigat si premiul Hugo si premiul Nebula in acelasi an (primul premiu Nebula ever awarded), ca este primul bestseller din genul SF, ca e cartea SF cu cele mai mari vanzari din istorie, ca a facut Lynch un film dupa ea, ca s-au facut ‘j de mii de jocuri (de calculator sau board games) si seriale si prequels si sequels.. ar trebui sa fie de ajuns.

Daca nu, macar curiozitatea celor care au jucat dune2.exe, mama lor in materie de jocuri RTS (Warcraft, Starcraft, seria Command&Conquer, toate sunt inspirate din engine-ul Dune 2.) [dune 1 a fost mai mult un quest-RPG, lipsit de stralucire, nu vorbim despre el aici], sa vada de unde s-au inspirat Westwood cand l-au facut.

Frank Herbert creeaza in Dune un univers extrem de special si totusi familiar, situat 14.000 de ani in viitor, dar localizabil la fel de bine azi sau acum 500 de ani. Totul se leaga, in cartile lui Herbert gasesti politica, economie, psihologie, iubire, razboi, totul intr-un univers specific, bine format si complet.

Imi pare rau doar ca n-am apucat sa citesc decat primele 2 carti din seria de 6 (6 not counting numeroasele prequels scrise de fiul lui, care am inteles ca sunt acceptabile..). Poate in viitorul apropiat 🙂 De prima carte, Dune, m-am apucat intr-o vacanta la mare si n-am putut sa o las din mana.. Citeam pe plaja, in hotel la pranz, in hotel seara.. Se si potrivea subiectul cu peisajul :))
A doua carte mi-a fost mai greu sa o aleg… Am oscilat intre Ender’s Game de care a zis si skandalouz, Catcher in the Rye de care a zis si budro, Flowers for Algernon de care a zis si zuza… si m-am oprit la Renegades of the Empire, de Michael Drummond. Banuiesc ca n-a auzit nimeni de ea :). E vorba de o carte despre cativa baieti de la Microsoft care au pus bazele DirectX si stuff.. Si o tehnologie noua, care din cate am vazut n-a mai aparut 😛 sau si-a schimbat numele (foarte posibil).. Se vorbeste mult despre politica interna Microsoft, despre atmosfera din firma, despre organizare, despre Bill Gates cel Infect. A fost o lectura foarte interesanta si foarte insightful.

Acum partea cea mai placuta – sa ii tag la randul meu pe altii 😀 N-a mai ramas prea multa lume in picioare, deci sa dau repede pana nu ii prind altii :)) – ago, green si raztud 😉

No Responses to “2 carti.”

Care to comment?

z