Au mai ramas 250 zile…

27 April, 2006 10:03 am

… de azi pana la intrarea Romaniei in UE. Sau cel putin asa se zice. Acum 2 saptamani am fost la munte, in Sohodol (parte din comuna Bran), jud. Brasov.. da, acelasi Bran – centrul agroturismului romanesc, etc etc.. O simpla comparatie intre Romania si, sa zicem, Austria, ne arata ca in Austria sunt 133.718 km de sosea, din care 133.718 asfaltati. In Romania, la o suprafata de aprox. 3 ori mai mare, avem 198.817 km, din care – surpriza – doar vreo 60.000 asfaltati. Concret, ce inseamna asta:

yumm

Cam asa arata Strada Principala, de altfel si singura strada din satul Sohodol. Din motive subiective, care tin de grija pentru aparatul meu, n-am putut sa ma apropii mai mult decat in poza urmatoare:

yummy

Deoarece perspectiva nu mi-a iesit foarte bine, merita sa dau niste explicatii: punctul de vedere (eul liric) se afla intr-unul din santurile care strabat drumul. in stanga si in dreapta se vad malurile santului, cu o inaltime de.. oh.. 15cm or so.. deci 0.00000025% din lungimea drumurilor asfaltate din Romania 😛 Pare neglijabil, dar nu si atunci cand iti troznesti masina prin ele (e o simpla presupunere, eu am lasat-o undeva mai in vale si am urcat pe jos restul drumului).

Dar si daca ti-o troznesti, do not despair.. cu siguranta o sa o poti repara imediat; Sohodolenii au tehnologie de ultima ora:

the bleeding edge

E o tehnologie pe care noi, orasenii, probabil nu o intelegem. E prea avansata. Surubelnita de mai sus aduce parca un pic cu un alien artifact din ufo – enemy unknown sau terror from the deep.. Hmmm, chiar imi pare rau ca n-am insistat mai mult pe subiectul asta al tehnologiei bleeding-edge din Sohodol.. Poate cu ocazia urmatoare 😉

3 Responses to “Au mai ramas 250 zile…”

skandalouz wrote a comment on 4 May, 2006

Forza FC Sohodol :p

Dookie wrote a comment on 14 June, 2006

Dammit, de-abia acum, cand au mai ramas mult mai putine zile decat 250 am apasat si eu pe linkul . Fascinant acest Sohodol. Cred ca acel Alien Artifact este din UFO. Pentru TFTD trebuie sa mergi undeva in Banat sau in Moldova.

[…] Dar sa revenim la oile noastre… Lui Vania i-a venit misiunea ingrata de a pune muzica in deschidere – un set cam dezbinat, genuri variate amestecate neomogen si cam fara legatura, dar destule piese bunicele. Adevarul e ca oricat de bine s-ar fi descurcat el, lumea nu avea chef de nimic la ora respectiva. Mai slab (zic eu) s-au prezentat Suie Paparude si (fara indoiala) Sistem. Suie au cantat 3 piese, din care 2 noi si – evident – Pentru Inimi. Ceea ce a urmat (Sistem) a fost, quite frankly, jenant. Baietii aia de plastilina care fac playback batand in butoaiele de varza si incercand, in zadar, sa imite formatii reale gen Stomp sau Senzor. Ciudata alegerea organizatorilor, dar nici nu pot sa zic ca as fi putut nominaliza vreo trupa (in afara de Suie poate) care sa merite sa cante in deschiderea concertului de vineri. Ar mai fi de mentionat ca ambele trupe romanesti s-au auzit ca un hamster intr-o galeata de tabla. Impresia mea a fost ca nu le-a dat voie sa cante decat pe jumate din boxe, dar se pare ca adevarul a fost altul: mijloacele tehnice puse la dispozitia formatiilor au fost aceleasi. Problema e ca mixerele digitale cu care a venit echipa de productie erau cam straine romanilor (vezi articolul privind tehnologia din sohodol) si decat sa-si bata capul sa citeasca manualele, le-au lasat pe default. Si default a sunat. […]

Care to comment?

z